Občianske združenie „Za troma mostami“ zorganizovalo podujatie, v pohostinstve Pub club Pohoda, na ktorom bola ochutnávka bryndzových halušiek a rôznych syrových výrobkov.Pre zaujímavosť uvádzame, že na uskutočnenie tohto zámeru bolo použitých 30 kg zemiakov, 60 kg múky, 20 kg slaniny, 30 kg bryndze, 2,5 kg údeného syra Merino, 2,5 kg korbáčik Slatina, 7 kg hrudy čerstvého ovčieho syra, 10 l kyslej smotany, 20 l žinčice. Bolo vydaných 380 porcii halušiek, boli k dispozícii tri druhy bryndzových nátierok a cez 10 kg jedno hubiek. Špeciality Zvolenskej Slatiny ako je údený ovčí syr, ovčia hruda, korbáčiky, všetko bolo vyrobené z ovčieho mlieka podojeného v máji.
Pre milovníkov histórie Nových Zámkov bolo pripravených 320 obrázkov a dokumentov týkajúcich sa Štrandu Emila Tatárika. Počas besedy boli obrázky premietané na stenu s možnosťou okamžitej reakcie na daný dokument.
Súčasťou programu boli aj ukážky z umeleckých remesiel ako: rezbár, keramikár, šperkár, ukážka techniky „paličkovanie“.
Brožúry, ktoré vydalo Občianske združenie ako darček pre prispievateľom finančnej čiastky na postavenie pamätníka obetiam bombardovania počas II. svetovej vojny.